Hozzávalók:
- 10 dkg étkezési keményítő
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg cukor
- 3 tojás
- 25 dkg tehéntúró
- 20 dkg mazsola
- 1 ek vaníliás cukor
- 5 dkg kis kockákra vágott, cukrozott citromhéj
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg hideg vaj
- 12,5 dkg porcukor
- 1 ek rum
Elkészítés:
A keményítőt, a lisztet, a sütőport, a cukrot, a tojásokat és az áttört tehéntúrót összekeverjük. A mazsolát forró vízzel megmossuk, leszárítjuk és a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, a cukrozott gyümölccsel, a forgácsokra vágott vajjal a lisztes túróhoz adjuk és sima tésztává gyúrjuk, majd egy vastag és egy vékony lappá nyújtjuk. A sütőt 200 fokra felhevítjük. A vastag tésztára ráhelyezzük a vékonyat, belefektetjük egy kikent tepsibe és 1 óra alatt aranybarnára sütjük. A porcukrot a rummal összekeverjük és a már kihűlt kalács tetejére kenjük. Cukrozott citromhéj és mazsola helyett, mellett használhatunk bármilyen aszalt és cukrozott gyümölcsöt.
|