Kedd, 2017-10-24, 6:45 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Desszertek

Túrókalács (Stollen)
Hozzávalók:

  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 25 dkg tehéntúró
  • 20 dkg mazsola
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 5 dkg kis kockákra vágott, cukrozott citromhéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 20 dkg hideg vaj
  • 12,5 dkg porcukor
  • 1 ek rum

Elkészítés:

A keményítőt, a lisztet, a sütőport, a cukrot, a tojásokat és az áttört tehéntúrót összekeverjük. A mazsolát forró vízzel megmossuk, leszárítjuk és a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, a cukrozott gyümölccsel, a forgácsokra vágott vajjal a lisztes túróhoz adjuk és sima tésztává gyúrjuk, majd egy vastag és egy vékony lappá nyújtjuk. A sütőt 200 fokra felhevítjük. A vastag tésztára ráhelyezzük a vékonyat, belefektetjük egy kikent tepsibe és 1 óra alatt aranybarnára sütjük. A porcukrot a rummal összekeverjük és a már kihűlt kalács tetejére kenjük. Cukrozott citromhéj és mazsola helyett, mellett használhatunk bármilyen aszalt és cukrozott gyümölcsöt.
Kategória: Desszertek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-10)
Megtekintések száma: 138 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.166.245.10
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben