Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg Rama
- 10 dkg cukor
- 1 kanál tejföl
- 2 tojássárgája
- késhegynyi sütőpor
- csipet só
- csipet fahéj
A töltelékhez:
- 1 kg tehéntúró (vagy Ricotta)
- 20 dkg cukor
- 3 tojás
- 5 dkg vaj
- 1-2 ek búzadara
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tojásfehérje
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tészta
hozzávalóit összegyúrjuk és hűtőbe tesszük. A töltelékhez a tojásokat
szétválasztjuk, a tojásfehérjét kevés sóval kemény habbá verjük. A 3
tojássárgáját összekeverjük az áttört túróval, a vajjal, a cukorral, a vaníliás
cukorral, citromhéjjal és a búzadarával. Végül belekeverjük a felvert fehérjét
is. A tésztát kettéválasztjuk, a nagyobbik felével kibéleljük a kivajazott
tepsit, belekenjük a krémet és a tészta másik felét rányújtjuk a tetejére. Kb.
180 fokon, előmelegített sütőben megsütjük. A tetejére 1 citrom levét
kicsavarjuk és belekeverjük a porcukrot. A még meleg sütemény tetejére kenjük.
Ha kihűlt, felszeleteljük és tálaljuk.
|