Kedd, 2017-10-24, 6:53 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Desszertek

Túrós béles citrommázzal
Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg Rama
  • 10 dkg cukor
  • 1 kanál tejföl
  • 2 tojássárgája
  • késhegynyi sütőpor
  • csipet só
  • csipet fahéj

A töltelékhez:

  • 1 kg tehéntúró (vagy Ricotta)
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1-2 ek búzadara
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliás cukor

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hűtőbe tesszük. A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét kevés sóval kemény habbá verjük. A 3 tojássárgáját összekeverjük az áttört túróval, a vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral, citromhéjjal és a búzadarával. Végül belekeverjük a felvert fehérjét is. A tésztát kettéválasztjuk, a nagyobbik felével kibéleljük a kivajazott tepsit, belekenjük a krémet és a tészta másik felét rányújtjuk a tetejére. Kb. 180 fokon, előmelegített sütőben megsütjük. A tetejére 1 citrom levét kicsavarjuk és belekeverjük a porcukrot. A még meleg sütemény tetejére kenjük. Ha kihűlt, felszeleteljük és tálaljuk.

Kategória: Desszertek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-21)
Megtekintések száma: 232 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.166.245.10
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben