Hozzávalók:
- 1 csomag hatlapos rétestészta (15 dkg)
- 15 dkg porcukor
- 2 tojás
- 1 vaníliarúd
- 12,5 dkg natúr Philadelphia
- 2 ek búzadara
- 1 citrom
- 50 dkg tehéntúró
- 5 dkg vaj a réteslapok kenéséhez
Tetejére:
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra és ha nem szilikonos muffintepsit használunk, akkor kenőecsettel alaposan kivajazzuk a horpadásokat. A cukrot, a tojást és a vaníliarúd kikapargatott belsejét robotgéppel 1-2 perc alatt összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínes krémsajtot, a búzadarát, a citrom reszelt héját, a szétmorzsolt túrót és az egészet robotgéppel jól összedolgozzuk. Nekilátunk a réteslap kosaraknak. A kenéshez szükséges vajat megolvasztjuk, kifektetünk magunk elé egy réteslapot, megkenjük kevés olvasztott vajjal és felvágjuk 16 egyenlő méretű négyzetre. A felvágott darabok közül nyolcat beteszünk a muffintepsi egyik horpadásába úgy, hogy az egymásra kerülő négyzeteken mindig fordítunk egy picit, így a négyzetek sarkai nem egymásra, hanem egymás mellé kerülnek. Ha megvan az első kosár, jöhet a második, aztán folytatjuk a többi réteslappal, amíg a muffintepsi 12 mélyedését ki nem béleltük és 8 rétegből álló, cakkos szélű, nyers réteslapkosarak üldögélnek majd a tepsiben. A kosarakba arányosan belekanalazzuk a túrós tölteléket és a süteményeket kb. 25 perc alatt megsütjük. Ha kihűltek, porcukrot, tortadarát szórunk rájuk.
|