Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 6 dkg cukor
- 1,5 dkg élesztő
- 3 ek tejföl
- 2 tojássárgája
- egy csipet só
A töltelékhez:
- 25 dkg darált dió
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- barackíz
A kakaómázhoz:
- 2 dkg kakaó
- 14 dkg cukor
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a 6 dkg cukrot, a tejföllel eldörzsölt élesztőt, egy csipet sót és 2 tojássárgáját. Könnyen gyúrható tésztává dolgozzuk ki és egy fél órát pihentetjük. Négy cipót formálunk belőle, mindegyiket kinyújtjuk kisebb tepsi nagyságúra. A darált diót, a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük és három részre osztjuk. Az első tésztalapot a tepsibe helyezzük, ráhintjük a dió egyharmadát. ugyanígy járunk el a második és harmadik lappal is, végül a negyedik lappal lefedjük. Kis lángon sütjük. Ha kihűlt, barack- vagy más ízzel vékonyan megkenjük és a kakaómázzal bevonjuk. Kakaómáz: 14 dkg cukrot 2 dkg kakaóval és fél dl vízzel állandó keverés közben sűrűre főzünk, azután 5 dkg vajat keverünk bele.
|