Csütörtök, 2017-11-23, 6:33 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Desszertek

Zserbó szelet
Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 1,5 dkg élesztő
  • 3 ek tejföl
  • 2 tojássárgája
  • egy csipet só

A töltelékhez:

  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • barackíz

A kakaómázhoz:

  • 2 dkg kakaó
  • 14 dkg cukor
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a 6 dkg cukrot, a tejföllel eldörzsölt élesztőt, egy csipet sót és 2 tojássárgáját. Könnyen gyúrható tésztává dolgozzuk ki és egy fél órát pihentetjük. Négy cipót formálunk belőle, mindegyiket kinyújtjuk kisebb tepsi nagyságúra. A darált diót, a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük és három részre osztjuk. Az első tésztalapot a tepsibe helyezzük, ráhintjük a dió egyharmadát. ugyanígy járunk el a második és harmadik lappal is, végül a negyedik lappal lefedjük. Kis lángon sütjük. Ha kihűlt, barack- vagy más ízzel vékonyan megkenjük és a kakaómázzal bevonjuk. 
Kakaómáz: 14 dkg cukrot 2 dkg kakaóval és fél dl vízzel állandó keverés közben sűrűre főzünk, azután 5 dkg vajat keverünk bele.
Kategória: Desszertek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-16)
Megtekintések száma: 116 | Címkék (kulcsszavak): zserbó szelet, lekvár, dió | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.162.250.227
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben