Hozzávalók:
- 50 dkg friss, érett paradicsom
- 2 liter paradicsom ivólé
- 1-1 db színes kaliforniai paprika
- 20 dkg kígyóuborka
- 1 fej lilahagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2-3 ek olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- 1 ág friss bazsalikomlevél
- só
- darált bors
- pár csepp tabasco szósz
Elkészítés:
A sűrű, friss paradicsomszószt tegyük egy nagy üvegtálba, reszeljük bele a foghagymát, csorgassuk bele az olívaolajat és a balzsamecetet, daráljunk rá borsot és ízesítsük sóval és pár csepp tabasco szósszal. Adjuk hozzá a kis kockákra felvágott uborkát, paradicsomot, paprikákat és a finomra összevágott lilahagymát is. Keverjük hozzá a csíkokra felmetélt bazsalikomlevelet, és pár órára tegyük a hűtőszekrénybe. Tálaljuk üvegtálkákban vagy üvegpoharakban, mellé olívaolajon megpirított kenyérkockát, vagy kenyérszeleteket kínáljunk.
|