Hétfő, 2018-11-19, 9:16 PM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Főételek

Bélelt tészta
Hozzávalók:

  • fél kg tészta 
  • 1 kg marha lábszár
  • fél liter tejföl
  • fél kg túró
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg trappista sajt
  • 2 fej hagyma
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • 1 dl vörösbor
  • olaj
  • bors
  • pirospaprika

Elkészítés:

Ajánlott a marhalábszár pörköltet előző nap elkészíteni, mert a marhahúst sokáig kell főzni.
A marhalábszárat jól megtisztítjuk és felkockázzuk. Olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, jócskán adunk hozzá pirospaprikát (közben vegyük le  a tűzről, mert a paprika odaég). Tegyünk bele egy leveskockát, rakjuk hozzá a húst, jól keverjük össze és rakjuk vissza a tűzre. Kevergessük és süssük türelmesen kb. 10 percig, majd szórjuk meg borssal, öntsünk rá vörösbort és süssük tovább 10 percig. Ezután sózzuk meg, öntsük fel vízzel, fedjük le és főzzük puhára a húst. 
A túrót törjük össze egy kis sóval. A füstölt szalonnát vágjuk apróra és olvasszuk ki. Főzzük ki a tésztát (Ne áztassuk szét, csak főzzük meg). Ha mindezek elkészültek, kerítsük elő a méretes, sütőbe rakható edényünket és kezdjünk hozzá a tészta béleléséhez. Az edény aljára merjünk pár kanállal a sült szalonna zsírjából, és terítsük rá a tészta kétharmadát. Erre borítsuk rá a túrót és egyenletesen terítsük szét. Ezután jön a pörkölt. Próbáljuk úgy teríteni, hogy mindenhova jusson. Ennek tetejére terítsük rá a maradék tésztát, ezt takarjuk be sajttal. Az egész tetejére öntsük rá a tejfölt, erre pedig a sült szalonnát zsírostul. Ezután betesszük a sütőbe és addig sütjük, míg a tejföl pirulni nem kezd. 
Kategória: Főételek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-05)
Megtekintések száma: 115 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.159.44.54
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben