Hozzávalók:
- 20 db kisebb burgonya
- 25 dkg juhtúró
- 1 dl tejföl
- 20 szelet bacon szalonna
- kapor
- petrezselyem
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A burgonyát enyhén sós vízben héjastól megfőzzük, ügyelve arra, hogy ne főjön szét. Hagyjuk kicsit kihűlni. Közben összekeverjük a juhtúrót a tejföllel, a kaporral, a petrezselyemmel, az őrölt borssal és a sóval. Kellemesen fűszeres, de jól kenhető masszára van szükség. A burgonyákat félbevágjuk, mindkét felét besózzuk. Karalábévájóval (vagy kiskanállal) kicsit kiszedjük a belsejét, óvatosan, hogy össze ne törjön a burgonya. Mindkét felébe teszünk a juhtúrós masszából, összeillesztjük a burgonyákat, majd egy szelet baconnal betekerjük. Jénaiba sorakoztatjuk őket, mellétesszük a belsejéből kivájt burgonyát is, előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
|