Kedd, 2017-10-24, 6:49 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Főételek

Lecsós tarja tejfölös makarónival
Hozzávalók:

  • 8 szelet tarja
  • 1 üveg kész lecsó (frissen is készíthető)
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 500 g makaróni
  • bors
  • sajt (pl. eidami)
  • olaj

Elkészítés:

A tarját ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a húsokat kevés olajjal kikent tepsibe vagy jénaiba rakjuk. 150-160 fokos sütőben a húst félkészre sütjük. Addig, amíg a hús sül, elkészítjük a lecsót (ha kész lecsót választunk, ezzel nem kell foglalkoznunk). A félig sült hús tetejére önjük a kész lecsót, majd visszatesszük a sütőbe, magasabb hőfokon (180-200) készre sütjük. Amíg a hús sül, sós, forró vízben megfőzzük a makarónitésztát. Majd ha már a hús készre sült, a kifőtt tésztát összekeverjük a nagy pohár tejföllel. Előbb azért nem, mert a tészta nagyon beszívja a tejfölt. A kész húsra halmozzuk a tejfölös makarónit, megszórjuk reszelt sajttal és rövid időre, míg a sajt elolvad, megpirul, visszatesszük a sütőbe.
Kategória: Főételek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-09)
Megtekintések száma: 351 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.166.245.10
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben