Hozzávalók:
- 8 szelet tarja
- 1 üveg kész lecsó (frissen is készíthető)
- 1 nagy doboz tejföl
- 500 g makaróni
- só
- bors
- sajt (pl. eidami)
- olaj
Elkészítés:
A tarját ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a húsokat kevés olajjal kikent tepsibe vagy jénaiba rakjuk. 150-160 fokos sütőben a húst félkészre sütjük. Addig, amíg a hús sül, elkészítjük a lecsót (ha kész lecsót választunk, ezzel nem kell foglalkoznunk). A félig sült hús tetejére önjük a kész lecsót, majd visszatesszük a sütőbe, magasabb hőfokon (180-200) készre sütjük. Amíg a hús sül, sós, forró vízben megfőzzük a makarónitésztát. Majd ha már a hús készre sült, a kifőtt tésztát összekeverjük a nagy pohár tejföllel. Előbb azért nem, mert a tészta nagyon beszívja a tejfölt. A kész húsra halmozzuk a tejfölös makarónit, megszórjuk reszelt sajttal és rövid időre, míg a sajt elolvad, megpirul, visszatesszük a sütőbe.
|