Kedd, 2017-09-19, 6:00 PM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Főételek

Pórés-kapros csirketokány babbal, túrógombóccal
Hozzávalók:

  • 50 dkg csontozott csirkemell
  • fél szál póréhagyma
  • 20 dkg mirelit zöldbab
  • 1-1,5 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • fél dl olaj
  • 3 csokor kapor
  • 1/5 db piros szemű paprika
  • őrölt fehér bors

A körethez:

  • 25 dkg túró
  • 1 db tojás
  • 6 dkg kukoricadara

Elkészítés:

A húst vágjuk fel kb. 4 cm hosszú, ceruzavastagságú darabokra. Forró olajon pirítsuk meg őket. Amikor kifehéredtek, tegyük rá a félkarikára vágott pórét, keverjük össze. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk bele a babot és 1 dl vízzel 10 percig pároljuk. A lisztet keverjük ki a tejföllel, pici vízzel. Habarjuk be vele a húst. Szórjuk bele az összevágott kaprot és a csíkokra vágott paprikát. 2-3 perc alatt forraljuk össze. A körethez törjük át a túrót, keverjük ki a tojással, a darával és pici sóval. Pihentessük hűtőben, majd szaggassunk kb. 8 db gombócot. 10-15 percig főzzük. 

Kategória: Főételek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-08)
Megtekintések száma: 137 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.162.10.211
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben