Hozzávalók:
- 50 dkg csontozott csirkemell
- fél szál póréhagyma
- 20 dkg mirelit zöldbab
- 1-1,5 dl tejföl
- 1 ek liszt
- fél dl olaj
- 3 csokor kapor
- 1/5 db piros szemű paprika
- őrölt fehér bors
- só
A körethez:
- 25 dkg túró
- 1 db tojás
- 6 dkg kukoricadarasó
Elkészítés:
A húst vágjuk fel kb. 4 cm hosszú, ceruzavastagságú darabokra. Forró olajon pirítsuk meg őket. Amikor kifehéredtek, tegyük rá a félkarikára vágott pórét, keverjük össze. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk bele a babot és 1 dl vízzel 10 percig pároljuk. A lisztet keverjük ki a tejföllel, pici vízzel. Habarjuk be vele a húst. Szórjuk bele az összevágott kaprot és a csíkokra vágott paprikát. 2-3 perc alatt forraljuk össze. A körethez törjük át a túrót, keverjük ki a tojással, a darával és pici sóval. Pihentessük hűtőben, majd szaggassunk kb. 8 db gombócot. 10-15 percig főzzük.
|