Kedd, 2017-10-24, 6:50 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Főételek

Pulykacomb polentával
Hozzávalók:

  • 1 db felső pulykacomb
  • 1 ek pulyka fűszerkeverék
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 15 dkg kukoricadara
  • 1 ek margarin
  • pici szerecsendió

Elkészítés:

A pulykacombot kicsontozzuk és bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Egy mélyebb sütőedényben felforrósítjuk az olajat és a comb mindkét oldalát megpirítjuk. Mellérakjuk a fokhagymát és a négybe vágott vöröshagymát, felöntjük borral és a sütőben előbb fedő alatt, majd anélkül kb. 1,5 óráig sütjük. A polentagaluskához felforralunk 7,5 dl vizet, beleszórunk 1 kávéskanál sót, majd a kukoricadarát. Folyamatosan kevergetve 3-4 percig főzzük. A tűzről levéve pici szerecsendióval ízesítjük, belekeverjük a margarint és lefedve 10-12 percig puffasztjuk. Vízbe mártogatott kanállal nagy galuskákat szaggatunk belőle és a felszeletelt hús mellé rendezzük. Megöntözzük a pecsenyelével és néhány zöldpetrezselyem levéllel díszítve tálaljuk. Külön tálban forró, édes szószt (meggy, alma, paradicsom, egres) adhatunk mellé. 
Kategória: Főételek | Hozzáadta:: Viki (2012-08-05)
Megtekintések száma: 190 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.166.245.10
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben