Hozzávalók:
- 1 db felső pulykacomb
- 1 ek pulyka fűszerkeverék
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor
- 15 dkg kukoricadara
- 1 ek margarin
- só
- pici szerecsendió
Elkészítés:
A pulykacombot kicsontozzuk és bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Egy mélyebb sütőedényben felforrósítjuk az olajat és a comb mindkét oldalát megpirítjuk. Mellérakjuk a fokhagymát és a négybe vágott vöröshagymát, felöntjük borral és a sütőben előbb fedő alatt, majd anélkül kb. 1,5 óráig sütjük. A polentagaluskához felforralunk 7,5 dl vizet, beleszórunk 1 kávéskanál sót, majd a kukoricadarát. Folyamatosan kevergetve 3-4 percig főzzük. A tűzről levéve pici szerecsendióval ízesítjük, belekeverjük a margarint és lefedve 10-12 percig puffasztjuk. Vízbe mártogatott kanállal nagy galuskákat szaggatunk belőle és a felszeletelt hús mellé rendezzük. Megöntözzük a pecsenyelével és néhány zöldpetrezselyem levéllel díszítve tálaljuk. Külön tálban forró, édes szószt (meggy, alma, paradicsom, egres) adhatunk mellé.
|