Hozzávalók:
- 1 kg karfiol
- 30 dkg darált sertéshús vagy maradék pörkölt
- 10 dkg darált rizs (kb. egy csésze)
- 2 fej vöröshagyma
- 1-1 db paprika, paradicsom
- 3 dl tejföl
- 2 db tojás
- só, bors
- olaj
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük és enyhe sós vízben félpuhára pároljuk. Az egyik hagymát kockára vágjuk és üvegesre pároljuk. Megszórjuk a pirospaprikával, rárakjuk a darált húst, hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát (vagy lecsót), sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt megfőzzük. A másik hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az előzőleg megmosott rizst, kb. 1 percig pirítjuk, majd felengedjük 2 csésze forró vízzel. Ételízesítővel fűszerezzük és félpuhára főzzük. Egy nagyobb tűzálló tálat vékonyan kiolajozunk, és a külön-külön megfőzött alapanyagokat rétegesen lerakjuk: karfiol-rizs-pörkölt-rizs-karfiol. Végül meglocsoljuk a tojással elkevert tejföllel, zsemlemorzsával megszórjuk és a sütőben aranysárgára pirítjuk. Forrón tálaljuk.
|