Csütörtök, 2017-11-23, 6:22 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Főételek

Rakott karfiol
Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol
  • 30 dkg darált sertéshús vagy maradék pörkölt
  • 10 dkg darált rizs (kb. egy csésze)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1-1 db paprika, paradicsom
  • 3 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük és enyhe sós vízben félpuhára pároljuk. Az egyik hagymát kockára vágjuk és üvegesre pároljuk. Megszórjuk a pirospaprikával, rárakjuk a darált húst, hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát (vagy lecsót), sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt megfőzzük. A másik hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az előzőleg megmosott rizst, kb. 1 percig pirítjuk, majd felengedjük 2 csésze forró vízzel. Ételízesítővel fűszerezzük és félpuhára főzzük. Egy nagyobb tűzálló tálat vékonyan kiolajozunk, és a külön-külön megfőzött alapanyagokat rétegesen lerakjuk: karfiol-rizs-pörkölt-rizs-karfiol. Végül meglocsoljuk a tojással elkevert tejföllel, zsemlemorzsával megszórjuk és a sütőben aranysárgára pirítjuk. Forrón tálaljuk.
Kategória: Főételek | Hozzáadta:: Viki (2012-08-05)
Megtekintések száma: 233 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.162.250.227
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben