Hozzávalók:
- 1 kg tarja vékony szeletekben
- paprika
- paradicsom
- 90 dkg burgonya
- kb. 5 nagy fej hagyma
- kis liszt
- kis pirospaprika
- tejföl
- só
- bors
- olaj
- (ízlés szerint virsli és kolbász)
Elkészítés:
Az ajánlott libazsír helyett a reformkonyha nyomdokait követve olívaolajat öntünk a tepsi aljára. A karikára vágott nyers burgonyát és hagymát beletesszük, majd a vékony tarja szeleteket megfűszerezve ráhelyezem. Ezután kb. 30 percre betesszük a már előmelegített sütőbe. A 30 perc letelte után két kesztyű segítségével a tűzforró tepsit kiemelem, majd a karikára vágott sült burgonyára és hagymára, valamint a még nem teljesen kisült tarjára ráborítom a már előre elkészített speciális lecsót. Attól speciális, hogy a séf intelme ellenére jó sok baromfi virslit szeleteltünk bele, majd még kb. 7 dkg parasztkolbásszal megbolondítjuk. Mindennek a tetejére paprikás liszthez kevert tejfölt borítunk és visszatesszük a sütőbe.
|