Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- fél kg darált hús
- fél csomag nagy szemű tarhonya
- 1 db vöröshagyma
- egy kis szál füstölt száraz kolbász
- 1 nagy pohár tejföl
- só
- bors
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk és megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Addig pirítjuk, amíg szépen zsírjára vissza nem sül. A tarhonyát szintén megpirítjuk, amikor már szép színe van sózzuk és vizet öntünk alá, de csak annyit hogy amikorra megpuhul ne maradjon alatta. A káposztát kicsavarjuk és ezt is megpirítjuk. Amikor minden készen van, hőálló edényben összerakjuk. Először beletesszük a káposzta felét, majd a tarhonyát, rá a darált húst, karikára vágott kolbászt, végül a káposzta másik felét. Tetejére kerül a tejföl és sütőben jól összemelegítjük.
Tipp:
A tetejére tehetünk még pár bacon szalonna szeletet, ami kicsit megpirítva sokkal zamatosabbá teszi a rakott káposztánkat.
|