Csütörtök, 2017-11-23, 6:24 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Főételek

Túrógaluska hagymával
Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 40 dkg liszt
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 tojás
  • 1 dl olaj
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

Nagyobb lábasban forraljunk bő vizet. A túrót törjük át, majd osszuk ketté. A felét keverjük össze a liszttel, a tojással, sóval és kevés vízzel. A kapott galuskatésztát a szokott módon szaggassuk a sós, forró vízbe és addig főzzük, amíg a galuskák feljönnek a víz felszínére. Szűrjük le, öblítsük le. A meghámozott, apróra vágott hagymát forró olajon pirítsuk aranysárgára. A galuskát forgassuk össze a pirított hagymával, kevés sóval és tegyük hőálló tálba. Szórjuk a tetejére a túró másik felét, öntsük le tejföllel és 200 C-fokos sütőben süssük aranyszínűre. Forrón tálaljuk.

Kategória: Főételek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-05)
Megtekintések száma: 143 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.162.250.227
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben