Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 40 dkg liszt
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 tojás
- 1 dl olaj
- 2 dl tejföl
- só
Elkészítés:
Nagyobb lábasban forraljunk bő vizet. A túrót törjük át, majd osszuk ketté. A felét keverjük össze a liszttel, a tojással, sóval és kevés vízzel. A kapott galuskatésztát a szokott módon szaggassuk a sós, forró vízbe és addig főzzük, amíg a galuskák feljönnek a víz felszínére. Szűrjük le, öblítsük le. A meghámozott, apróra vágott hagymát forró olajon pirítsuk aranysárgára. A galuskát forgassuk össze a pirított hagymával, kevés sóval és tegyük hőálló tálba. Szórjuk a tetejére a túró másik felét, öntsük le tejföllel és 200 C-fokos sütőben süssük aranyszínűre. Forrón tálaljuk.
|