Hozzávalók:
- 2 kg újkrumpli
- 40 dkg gomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg sajt
- olaj
- ételízesítő
- só
- bors
- petrezselyemzöld
- tárkony
- kakukkfű
Elkészítés:
A krumplit megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk, olajozott tepsibe öntjük, megszórjuk ételízesítővel. Betoljuk a sütőbe. Ha félig megpuhult, kevés petrezselyemmel is meghintjük, majd tovább sütjük. Közben a felszeletelt hagymát és az apróra vágott fokhagymát olajon megpároljuk, hozzákeverjük az összevágott gombát, fűszerezzük (só, bors, tárkony, kakukkfű, petrezselyem), pirítjuk. Amikor a krumpli megpuhult, ráterítjük a gombát, megszórjuk reszelt sajttal és készre sütjük. Fejes salátával vagy kovászos uborkával tálaljuk.
|