Kedd, 2017-10-24, 6:52 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Főzelékek

Kelkáposzta főzelék krumplival
Hozzávalók:

  • 1 nagy fej kelkáposzta
  • 4 db nagyobb krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 cikk fokhagyma
  • 3 babérlevél
  • 1 teáskanál tengeri só
  • 1 teáskanál morzsolt majoránna
  • 3 teskanál sószegény vegeta
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • fél kávéskanál őrölt köménymag
  • csipetnyi kakukkfű, oregánó, őrölt szerecsendió, őrölt ferhérbors
  • a rántáshoz 3 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika

Elkészítés:

Felvágjuk a kelkáposztát vékony csíkokra. Beletesszük a lábasba, felöntjük addig hidegvízzel, amíg ellepi. Rákarikázzuk a krumplit. Az apróravágott hagymákat rátesszük. Minden fűszert rászórunk. 10 percig így hagyjuk, fedő alatt lassú lángon. Azután átkeverjük és 30 percig főzzük, közepes lángon.
Elkészítjük a rántást. Az olajat tartalék lángon felmelegítjük, belekeverjük a lisztet a pirospaprikával. A tűzről levéve, belekeverjük a tejfölt és hígítjuk a főzelékből vett lével.
Ezt adjuk hozzá a főzelékhez. 2 percig főzzük még együtt.
Kategória: Főzelékek | Hozzáadta:: Peti (2012-06-03)
Megtekintések száma: 172 | Címkék (kulcsszavak): fözelék, krumpli, kelkáposzta | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.166.245.10
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben