Hozzávalók:
- 1,2 kg csirkemell
- 2 hagyma
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg liszt
- olaj
- petrezselyem
- őrölt rozmaring
- őrölt bors
- só
- vaj a sütéshez
Elkészítés:
A lisztet a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával összekeverjük. A felszeletelt csirkehúst beleforgatjuk és kivajazott tepsibe rakjuk. A maradék fűszeres lisztet a tetejére szórjuk. A felkarikázott hagymákat rátesszük, majd az egészet meghintjük reszelt sajttal. A tejfölt kikeverjük az olajjal, a csirkére öntjük, majd újra megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit lefedjük alufóliával és előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük. A végén levesszük a fóliát, hogy szépen megpiruljon.
|