Hozzávalók:
- 40 dkg pulykamell
- 3 ek liszt
- 1 doboz körszeletes ananászkonzerv
- 10 dkg trappista sajt
- 4 ek olaj
- 20 dkg vékonyra szeletelt gépsonka
- 3 dl tejszín
Elkészítés:
A pulykahúst megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, felszeleteljük, enyhén megsózzuk, lisztben megforgatjuk. Az ananász levét leöntjük A sajtot megreszeljük. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük és egy tűzálló tálban egymás mellé rakjuk. A hússzeleteket betakarjuk az ananászdarabokkal, ráterítjük a gépsonkát, majd megszórjuk a sajttal. Az egészet megöntözzük a tejszínnel és alufóliával lefedjük. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Az ananászos pulykát átsütjük benne, majd eltávolítjuk a fóliát és a sütőt felkapcsoljuk 220 fokra. Megpirítjuk a tetejét és azonnal tálaljuk. Tört burgonyával kínáljuk.
|