Hozzávalók:
- 30 dkg darált hús (sertés, pulyka vagy csirkemell is lehet)
- 1 fej hagyma
- 2 dl tejföl vagy tejszín
- 1 ek olaj
- só
- 1 tojás
- pirospaprika
- majoranna
Elkészítés:
A darált húst a tojással, sóval, pirospaprikával és majorannával összegyúrjuk és picike gombócokat formázunk belőle. Pörköltalapot készítünk az apró kockára vágott hagymából, olajból és egy kevés pirospaprikával megszórjuk. Felengedjük kb. 2 dl vízzel, ebbe helyezzük bele az elkészített húsgombócokat. Ízesítjük sóval és még majorannával. Puhára főzzük (főzési idő kb. 10-15 perc). Ha kész, a lisztet elkeverjük a tejföllel vagy tejszínnel. Besűrítjük, összeforraljuk és kész is van. Mellé tálalhatunk köretként nokedlit vagy krumplipürét.
|