Hozzávalók:
- 60 dkg pulykamellfilé
- 1 tasak gyorsrizs
- 40 dkg darabolt, mirelit vegyes zöldség
- 1 citrom
- 2 ek liszt
- só
- bors
- ételízesítő
Elkészítés:
A pulykafilét megmossuk, leszárítjuk, majd tokányhoz hasonlóan, ujjnyi vastag metéltre vágjuk. Sóval, őrölt borssal megszórjuk és félretesszük. A rizst tasakostól forrásban lévő sós vízbe tesszük és megfőzzük. A húsra lisztet szórunk, átforgatjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, hozzáadjuk a pulykacsíkokat és ropogósra sütjük. Egy kivajazott serpenyőben puhára pároljuk a fagyasztott zöldségeket, aztán főtt rizst keverünk hozzá. A pulykacsíkokról leitatjuk az olajat, majd citromlevet facsarunk rá. A húst tányérokra rakjuk, finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, és vékony citromkarikákkal díszítjük. A zöldséges rizzsel körítve tálaljuk.
|