Hozzávalók:
- 70-80 dkg csirkemellfilé
- gyros fűszerkeverék
- 1,5 kg burgonya
- 1 evőkanál olaj
- 1 nagyobb méretű cukkini
- 2 db közepes paradicsom
- 1 kis pohár tejföl
- só, ételízesítő
Előkészítés:
A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, megforgatjuk a gyros fűszerkeverékben, ezután 1-2 órára a hűtőbe tesszük. A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk. Közben a csirkemellet a kevés olajon szép pirosra megsütjük. A cukkinit megmossuk, meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk, amit megszórunk ételízesítővel. Egy tűzálló tálat megvajazunk, beletesszük a burgonya felét, enyhén megsózzuk. Erre kerülnek a cukkinikarikák, majd a felkarikázott paradicsom. Ezt követi a pirított csirkemell, majd végül a tetejére a főtt burgonya másik fele. Meglocsoljuk tejföllel és befedjük alufóliával. 200 fokra előmelegített sütőben sütjük. Fél óra után a fóliát levesszük, pirosra sütjük.
|