ozzávalók:
- 1 vékony szelet füstölt tarja
- 4 tojás
- fél csokor petrezselyem
- 1 kk őrölt bors
- 8 szelet sertéscomb (kb. 70 dkg)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 1 kis fakanál pirospaprika
- 1 ek liszt
- só
- 1 pohár tejföl
Elkészítés:
A füstölt tarját egészen pici kockákra vágjuk és egy kávéskanál olajban, vízzel felöntve, fedő alatt puhára főzzük. Mikor puha és zsírjára sül, ebből rántottát készítünk a 4 egész tojásból, amit villával felverünk, fűszerezünk 1 mokkáskanál borssal, fél csokor apróra vágott petrezselyemzölddel és egy csipet sóval. Félretesszük. A 8 nagy szelet jól kiklopfolt sertéscombot megtöltjük az előre elkészített rántottával, szétosztjuk, hogy minden szeletre jusson, majd felgöngyöljük. Fogpiszkálóval, vagy hústűvel mindkét végét összetűzzük. 1 fej vöröshagymát apróra felkockázunk és kevés olajon megfonnyasztunk, teszünk bele pirospaprikát, tetejére rakjuk a göngyölt húsokat és fehéredésig pirítjuk, pici vizet hozzáadva, nehogy a pirospaprika leégjen. Főzés közben kevés vizet mindig utánaöntünk. Mikor már puha, kiszedjük a göngyölegeket egy tányérra és a hústűket vagy a fogpiszkálókat eltávolítjuk. A visszamaradt paprikás szaftra 1 evőkanál lisztet szórunk, csomómentesen elkeverjük, majd ráöntünk 1 pohár kevés vízzel hígított tejfölt. Jól eldolgozzuk botturmixszal, felforraljuk és visszarakjuk a húsokat. Vagy rizs-, vagy tésztaköret illik hozzá.
|