Kedd, 2017-09-19, 6:03 PM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Húsételek

Göngyölt hús paprikás szaftban
ozzávalók:

  • 1 vékony szelet füstölt tarja
  • 4 tojás
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 kk őrölt bors
  • 8 szelet sertéscomb (kb. 70 dkg)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 kis fakanál pirospaprika
  • 1 ek liszt
  • só 
  • 1 pohár tejföl

Elkészítés:

A füstölt tarját egészen pici kockákra vágjuk és egy kávéskanál olajban, vízzel felöntve, fedő alatt puhára főzzük. Mikor puha és zsírjára sül, ebből rántottát készítünk a 4 egész tojásból, amit villával felverünk, fűszerezünk 1 mokkáskanál borssal, fél csokor apróra vágott petrezselyemzölddel és egy csipet sóval. Félretesszük. A 8 nagy szelet jól kiklopfolt sertéscombot megtöltjük az előre elkészített rántottával, szétosztjuk, hogy minden szeletre jusson, majd felgöngyöljük. Fogpiszkálóval, vagy hústűvel mindkét végét összetűzzük. 1 fej vöröshagymát apróra felkockázunk és kevés olajon megfonnyasztunk, teszünk bele pirospaprikát, tetejére rakjuk a göngyölt húsokat és fehéredésig pirítjuk, pici vizet hozzáadva, nehogy a pirospaprika leégjen. Főzés közben kevés vizet mindig utánaöntünk. Mikor már puha, kiszedjük a göngyölegeket egy tányérra és a hústűket vagy a fogpiszkálókat eltávolítjuk. A visszamaradt paprikás szaftra 1 evőkanál lisztet szórunk, csomómentesen elkeverjük, majd ráöntünk 1 pohár kevés vízzel hígított tejfölt. Jól eldolgozzuk botturmixszal, felforraljuk és visszarakjuk a húsokat. Vagy rizs-, vagy tésztaköret illik hozzá.
Kategória: Húsételek | Hozzáadta:: Viki (2012-08-05)
Megtekintések száma: 935 | Helyezés: 1.0/1
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.162.10.211
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben