Csütörtök, 2017-11-23, 6:33 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Húsételek

Görög pulykamell
Hozzávalók:

  • 2 db 100 g-os pulykamell filé
  • bors
  • 50 g feta sajt
  • olívabogyó
  • 1 db piros ecetes paprika
  • liszt 
  • tojás
  • olívaolaj

Elkészítés:

A mellfiléket jó vékonyra kiklopfoljuk, vigyázva arra, hogy ki ne szakadjanak. Megfűszerezzük sóval és borssal. A fetát villával összetörjük, majd kimagolt fekete olajbogyót és apróra vágott ecetes piros paprikát adunk hozzá. Jól összekeverjük. A mellet egy darab alufóliára helyezzük, majd egy 1 cm-es réteget kenünk rá a fetából. A széleket behajtva, jó szorosan feltekerjük (akár a töltött káposztánál vagy a Cordon bleu-nél), megkenjük olívaolajjal, és belecsavarjuk jó szorosan a fóliába, hogy ne maradjon levegő benne. (Akár egy szaloncukrot.) 180 fokos forró olajba helyezzük, és 12-15 percig sütjük. Az olaj legyen jó mély, hogy ellepje a húst. Ha megsült, vegyük ki és tegyük félre 5-10 percre pihenni. Amikor kihűlt a fólia, eltávolítjuk róla. A megsült hústekercset lisztbe, felvert tojásba és újból lisztbe forgatjuk, majd forró, mély olajban még 1-2 percig sütjük, amíg a panír szép barnára sül.

Kategória: Húsételek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-05)
Megtekintések száma: 221 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.162.250.227
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben