Hozzávalók:
- 2 db 100 g-os pulykamell filé
- só
- bors
- 50 g feta sajt
- olívabogyó
- 1 db piros ecetes paprika
- liszt
- tojás
- olívaolaj
Elkészítés:
A mellfiléket jó vékonyra kiklopfoljuk, vigyázva arra, hogy ki ne szakadjanak. Megfűszerezzük sóval és borssal. A fetát villával összetörjük, majd kimagolt fekete olajbogyót és apróra vágott ecetes piros paprikát adunk hozzá. Jól összekeverjük. A mellet egy darab alufóliára helyezzük, majd egy 1 cm-es réteget kenünk rá a fetából. A széleket behajtva, jó szorosan feltekerjük (akár a töltött káposztánál vagy a Cordon bleu-nél), megkenjük olívaolajjal, és belecsavarjuk jó szorosan a fóliába, hogy ne maradjon levegő benne. (Akár egy szaloncukrot.) 180 fokos forró olajba helyezzük, és 12-15 percig sütjük. Az olaj legyen jó mély, hogy ellepje a húst. Ha megsült, vegyük ki és tegyük félre 5-10 percre pihenni. Amikor kihűlt a fólia, eltávolítjuk róla. A megsült hústekercset lisztbe, felvert tojásba és újból lisztbe forgatjuk, majd forró, mély olajban még 1-2 percig sütjük, amíg a panír szép barnára sül.
|