Péntek, 2024-04-26, 9:35 PM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Húsételek

Húsvéti töltött pulykamell
Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 50 ml víz
  • 2 db keményre főtt tojás
  • 1 db nyers tojás
  • 20 g torma
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

A finomra felaprított sonkát és a vöröshagymát forró olajra tesszük. 2-3 perc pirítás után vízzel felöntjük és addig pároljuk - állandó kevergetés mellett -, amíg a víz el nem fő a húsról. Ezután le is vehetjük a tűzhelyről. Egy külön tálban a nyers tojásra reszeljük a keményre főtt tojásokat. Egy villával jól összekeverjük. A tojásos keveréket a húsos töltelékhez adjuk. Hozzáadjuk a tormát is, végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük a tölteléket. A pulykamelleket megmossuk, megtisztítjuk, bevágjuk és kiklopfoljuk akkorára, hogy meg tudjuk tölteni. A kiklopfolt húsokat megöltjük, feltekerjük, fogpiszkálóval rögzítjük. A tekercseket panírozzuk, majd bő olajban közepes hőfokon - előmelegített olajban - kisütjük, míg aranybarnák nem lesznek. Ezután kihúzzuk a fogpiszkálókat, szeleteljük, hasábburgonyával, salátával tálaljuk.

Kategória: Húsételek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-08)
Megtekintések száma: 680 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 10

Infó

A fejezet kategóriái

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
18.188.40.207
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben