Hozzávalók:
- 60 dkg pulykamellfilé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 20 dkg füstölt sonka
- 50 ml víz
- 2 db keményre főtt tojás
- 1 db nyers tojás
- 20 g torma
- só
- őrölt fekete bors
Elkészítés:
A finomra felaprított sonkát és a vöröshagymát forró olajra tesszük. 2-3 perc pirítás után vízzel felöntjük és addig pároljuk - állandó kevergetés mellett -, amíg a víz el nem fő a húsról. Ezután le is vehetjük a tűzhelyről. Egy külön tálban a nyers tojásra reszeljük a keményre főtt tojásokat. Egy villával jól összekeverjük. A tojásos keveréket a húsos töltelékhez adjuk. Hozzáadjuk a tormát is, végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük a tölteléket. A pulykamelleket megmossuk, megtisztítjuk, bevágjuk és kiklopfoljuk akkorára, hogy meg tudjuk tölteni. A kiklopfolt húsokat megöltjük, feltekerjük, fogpiszkálóval rögzítjük. A tekercseket panírozzuk, majd bő olajban közepes hőfokon - előmelegített olajban - kisütjük, míg aranybarnák nem lesznek. Ezután kihúzzuk a fogpiszkálókat, szeleteljük, hasábburgonyával, salátával tálaljuk.
|