Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 3 tojásfehérje
- só
- őrölt bors
- 5 ek étkezési keményítő
- olaj a sütéshez
A mártáshoz:
- 2 dl ketchup
- 0,5 dl balzsamecet
- 0,5 dl méz
- 3 ek szójaszósz
- 1 kk friss reszelt gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kicsi vöröshagyma vagy póréhagyma
- só
Elkészítés:
A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őrölt borssal ízesítjük. A csirkemellet vékony darabokra szeleteljük, a tojásfehérjében megforgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük. A szószhoz a hagymákat nagyon apró kockákra vágjuk, a gyömbért lereszeljük és az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük. Ízlés és igény szerint sóval, borssal ízesítjük. A csirke mellé egy kis tálkában kínáljuk. Rizst főzünk hozzá.
|