Hozzávalók:
2 db csirke melle 10 dkg trappista sajt 5 dkg vaj 2 púpos tk apróra vágott petrezselyemzöld fél kk őrölt szerecsendió só liszt tojás zsemlemorzsa
Elkészítés:
Fektessük le a csirkemelleket és egy éles késsel vízszintesen vágjuk be őket, de csak addig, hogy szét lehessen nyitni mint egy zsemlét amikor szendvicset készítünk. A húst még ne nyissuk szét és így sózzuk be mindkét oldalát. A vajat gyúrjuk össze a lereszelt sajttal és a petrezselyemzölddel. Sózzuk meg, tegyünk hozzá egy fél kávéskanál őrölt szerecsendiót. Az egészet jól dolgozzuk össze. A masszát osszuk 4 felé és mindegyik szétnyitott szelet húst töltsük meg vele. (Úgy, hogy a hús mindenhol letakarja a masszát) Lisztezzük be a töltött hússzeleteket, majd felvert tojásba forgassuk bele. Ez után forgassuk zsemlemorzsába. Ha elkészültünk minden szelettel, akkor a húsokat ismét tojásba, majd zsemlemorzsába kell forgatni. Ha elkészült, az egészet kb. 20 percre be kell tenni a hűtőbe, hogy a kézmelegtől megolvadt töltelék kicsit megdermedjen. A hűtéstől és a dupla panír miatt nem fog kifolyni a töltelék sütés közben. Egy teflonban melegítsünk fel olajat és süssük ki a szeleteket. Mire a panír szépen megpirul, a sajt is megolvad.
|