Hozzávalók:
- 4 nagyobb csirkecomb
- 2 ek liszt
- só
- bors
- 60 dkg zöldpaprika
- 2 kk pirospaprika
- 30 dkg paradicsom
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 20 dkg rizs
- 8 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg főtt kukorica
- 5 ek olaj
- 1 ek vaj/margarin
Elkészítés:
A csirkecombokat meghintjük sóval, borssal és egy kevés liszttel, majd forró olajban mindkét oldalukat 3-3 percig sütjük, végül kivesszük a zsiradékból. Az olajban megpirítjuk a felkockázott szalonnát és a hagymát, elkeverjük a pirospaprikával, a paradicsommal és egy kevés sóval. Beletesszük combokat, majd 20 perc múlva a zöldpaprikát és az egészet puhára pároljuk. Miközben a hús puhul, a forró vajban vagy margarinban 1 percig pirítjuk a rizst. Felöntjük kétszeres mennyiségű forró, sós vízzel, majd lefedjük és a kuktában kb. 10 percig puhára pároljuk. Hozzákeverjük a kukoricát és a finomra vágott petrezselymet, végül hideg vízzel kiöblített gömbölyű hasú csészékbe nyomkodjuk és 1 perc múlva tálra borítjuk.
|