Szombat, 2017-12-16, 2:01 PM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Húsételek

Marokkói fahéjas csirke
Hozzávalók:

  • 5 db csirkemell filé
  • 1 csipetnyi sáfrány
  • 2 ek vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db fahéjrúd
  • faél tk őrölt gyömbér
  • őrölt bors
  • 2 db paradicsom
  • 1 ek méz
  • 1 db csirkeleves kocka

Elkészítés:

Vágjuk a csirkemell filéket nagyobb darabokra, majd sóval és őrölt borssal szórjuk meg. Egy nagyobb lábasban forrósítsuk fel a vajat, tegyük bele a befűszerezett csirkemell darabokat és erős lángon addig pirítsuk míg a külső része pirosodni kezd. Ezután vegyük ki a lábasból a húsdarabokat és szórjuk bele a finomra összevágott vöröshagymát és pároljuk pár percig. Tegyük vissza a csirkehúst az edénybe, adjuk hozzá a meghámozott és felkockázott paradicsomot, majd fűszerezzük őrölt gyömbérrel, fahéjjal, sáfránnyal. Öntsünk rá két decinyi vizet, morzsoljunk bele egy csirkeleves kockát, csorgassuk bele a mézet és lefedve kis lángon pároljuk 30-35 percig. Ha elkészült kuszkuszt kínáljunk köretnek hozzá.
Kategória: Húsételek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-05)
Megtekintések száma: 208 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.226.34.209
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben