Hozzávalók:
- 5 db csirkemell filé
- 1 csipetnyi sáfrány
- 2 ek vaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 db fahéjrúd
- faél tk őrölt gyömbér
- só
- őrölt bors
- 2 db paradicsom
- 1 ek méz
- 1 db csirkeleves kocka
Elkészítés:
Vágjuk a csirkemell filéket nagyobb darabokra, majd sóval és őrölt borssal szórjuk meg. Egy nagyobb lábasban forrósítsuk fel a vajat, tegyük bele a befűszerezett csirkemell darabokat és erős lángon addig pirítsuk míg a külső része pirosodni kezd. Ezután vegyük ki a lábasból a húsdarabokat és szórjuk bele a finomra összevágott vöröshagymát és pároljuk pár percig. Tegyük vissza a csirkehúst az edénybe, adjuk hozzá a meghámozott és felkockázott paradicsomot, majd fűszerezzük őrölt gyömbérrel, fahéjjal, sáfránnyal. Öntsünk rá két decinyi vizet, morzsoljunk bele egy csirkeleves kockát, csorgassuk bele a mézet és lefedve kis lángon pároljuk 30-35 percig. Ha elkészült kuszkuszt kínáljunk köretnek hozzá.
|