Szombat, 2024-04-27, 5:25 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Húsételek

Mexikói csirke
zzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemell
  • petrezselyem
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • őrölt kömény
  • bors
  • tejszín

A mexikói mázhoz:

  • olívaolaj
  • mustár
  • ketchup
  • méz
  • csirkefűszer
  • borókabogyó
  • majoranna

Elkészítés:

A csirkemelleket megmossuk, lecsepegtetjük, kicsontozzuk, fél órára gyengén besózzuk. Egy tálba 1 dl olívaolajat öntünk. Ebbe belekeverünk kb. 1/3 rész mustárt, 1/3 rész ketchupot és 1/3 rész mézet. Hozzáadjuk a csirkefűszert, majorannát és az apróra vágott borókabogyót. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 
A fél csirkemelleket megtörölgetjük, lisztbe forgatjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a húsdarabokat és mindkét oldalukon 3-3 percig sütjük. A csirkemelleket ezután egyenként megkenjük a fűszeres mártással, úgy, hogy az egységes, viszonylag vastag bevonatot képezzen rajtuk. A bekent melleket ezután tűzálló edénybe tesszük és a sütőben 25-30 percig aranybarnára sütjük. Miközben a csirke sül, leszűrjük, lecsepegtetjük a kukoricát. Lábasba tesszük, ráöntjük a tejszínt, meghintjük pici sóval, frissen őrölt borssal és jól összeforrósítjuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk, lazán a kukoricához keverjük. A tejszínes kukoricát nagyobb tálra terítjük, a tetejére fektetjük a pirosra sült csirkedarabokat és néhány petrezselyemlevéllel díszítjük.
Kategória: Húsételek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-08)
Megtekintések száma: 503 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 10

Infó

A fejezet kategóriái

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
3.128.198.21
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben