zzávalók:
- 1 nagyobb csirkemell
- petrezselyem
- 1 doboz kukoricakonzerv
- őrölt kömény
- só
- bors
- tejszín
A mexikói mázhoz:
- olívaolaj
- mustár
- ketchup
- méz
- csirkefűszer
- borókabogyó
- majoranna
Elkészítés:
A csirkemelleket megmossuk, lecsepegtetjük, kicsontozzuk, fél órára gyengén besózzuk. Egy tálba 1 dl olívaolajat öntünk. Ebbe belekeverünk kb. 1/3 rész mustárt, 1/3 rész ketchupot és 1/3 rész mézet. Hozzáadjuk a csirkefűszert, majorannát és az apróra vágott borókabogyót. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A fél csirkemelleket megtörölgetjük, lisztbe forgatjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a húsdarabokat és mindkét oldalukon 3-3 percig sütjük. A csirkemelleket ezután egyenként megkenjük a fűszeres mártással, úgy, hogy az egységes, viszonylag vastag bevonatot képezzen rajtuk. A bekent melleket ezután tűzálló edénybe tesszük és a sütőben 25-30 percig aranybarnára sütjük. Miközben a csirke sül, leszűrjük, lecsepegtetjük a kukoricát. Lábasba tesszük, ráöntjük a tejszínt, meghintjük pici sóval, frissen őrölt borssal és jól összeforrósítjuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk, lazán a kukoricához keverjük. A tejszínes kukoricát nagyobb tálra terítjük, a tetejére fektetjük a pirosra sült csirkedarabokat és néhány petrezselyemlevéllel díszítjük.
|