Hozzávalók:
- 1 db pecsenyekacsa
- 2 db narancs
- 2 dl fehér- vagy vörösbor
- kb. 2 ek szárnyasokhoz és sültekhez való fűszersó
- 1 kk őrölt bors
- 1 csapott ek cukor
Elkészítés:
Karamellizálunk 1 csapott evőkanál cukrot, hozzáöntünk 2 dl vörös-, vagy fehérbort és egy narancs kinyomott levét. Addig főzzük, míg a cukor teljesen felolvad. A kacsát feldaraboljuk, minden oldalát bedörzsöljük a fűszersóval. Be is borsozzuk, sózni nem kell. Elhelyezzük a tepsiben egymás mellé (a hájas bőrt bekockázzuk). Ráöntjük az előre elkészített boros szószt, majd még egy narancsot gerezdekre szedve szétszórunk rajta. Még egy kevés víz, aztán alufóliával lefedjük az egészet és betesszük a sütőben. 2 óra múlva megnézzük elég puha-e, ha igen, fólia nélkül pirosra sütjük a tetejét. Rizzsel, krumplipürével tálaljuk.
|