Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell (lehet sertéskaraj vagy comb is)
- só
- bors
- grillkeverék
- őszibarack befőtt
- sajtszeletek
Elkészítés:
A húst szeleteljük, sózzuk, fűszerezzük és rövid ideig állni hagyjuk. A lisztbe keverünk csekély borsot, grillfűszert. A hússzeleteket a lisztben panírozzuk, s forró olajban puhára sütjük. A szeleteket jénai tálba rakjuk, s minden szeletre egy őszibarack befőttet teszünk. A barackot előtte szintén lecsurgatjuk. Lehet fagyasztott, felolvasztott őszibarack is. Az őszibarackra még egy vékony szelet sajtot is teszünk (eidami, trappista). Az elkészített tálat lefedve még rövid ideig sütjük, míg a sajt el nem kezd olvadni rajta. Zsíros burgonyával, rizzsel tálaljuk.
|