Hozzávalók:
8 szelet csirkemell 8 szelet sonka 8 szelet óvári sajt 40 dkg gomba 1 fej vöröshagyma só bors olívaolaj gyömbér petrezselyem 10 dkg szalonnakocka
Elkészítés:
A csirkemellszeleteket sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk, majd olívaolajban hirtelen átsütjük. A hagymát apró kockákra vágjuk, olívaolajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a vékony szeletekre vágott gombát; sóval, borssal, kevés gyömbérrel és petrezselyemmel fűszerezzük. Az elősütött csirkemellet tűzálló tálba fektetjük. Minden egyes hússzeletre evőkanálnyi párolt gombát teszünk és betakarjuk egy-egy szelet sonkával. A maradék gombát, a levével együtt és a szalonnát a hússzeletek mellé rakjuk. Sütőben (kb. 180 fokon) fél órán át sütjük, majd beborítjuk a húsokat a sajtszeletekkel. Visszarakjuk a sütőbe, míg a sajt ráolvad és kicsit megpirul.
|