Csütörtök, 2017-11-23, 6:28 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Húsételek

Pikáns csirkemell
ozzávalók:

  • 4 db kicsi csirkemell
  • 3 dl tejszín
  • 1 ek ketchup
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kk őrölt fekete bors
  • 1 csipetnyi cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg füstölt sajt
  • olaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A csirkemellet úgy csontozzuk ki, hogy 8 egyforma darabot kapjunk. Jól megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Közben 3 dl tejszínbe belekeverünk 1 evőkanál ketchupot, 1 gerezd megtisztított, összezúzott fokhagymát, 1 csokor finomra vágott petrezselyemzöldet, 1 mokkáskanál őrölt fekete borsot, 10 dkg darált diót, 1 csipetnyi cukrot és 1 csipet sót. Egy tűzálló tálat vékonyan kiolajozunk (lehet olívaolaj is), majd a csirkemelldarabokat vastagon bekenjük a diós krémmel és a tálba szorosan egymás mellé tesszük. A maradék krémet a tetejére kenjük, majd a tálat lefedve előmelegített, forró sütőbe toljuk. 30 percnyi sütés után a tál tetejét levesszük, rászórunk kb. 10 dkg reszelt, lehetőleg füstölt sajtot a húsra, majd újból lefedjük és további 15 percig sütjük. Pirítani nem szabad! Sült hasábburgonyával vagy petrezselymes rizzsel és pikáns gyümölcsbefőttel kínáljuk. 
Kategória: Húsételek | Hozzáadta:: Viki (2012-08-05)
Megtekintések száma: 779 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.162.250.227
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben