ozzávalók:
- 4 db kicsi csirkemell
- só
- 3 dl tejszín
- 1 ek ketchup
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 kk őrölt fekete bors
- 1 csipetnyi cukor
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg füstölt sajt
- olaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A csirkemellet úgy csontozzuk ki, hogy 8 egyforma darabot kapjunk. Jól megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Közben 3 dl tejszínbe belekeverünk 1 evőkanál ketchupot, 1 gerezd megtisztított, összezúzott fokhagymát, 1 csokor finomra vágott petrezselyemzöldet, 1 mokkáskanál őrölt fekete borsot, 10 dkg darált diót, 1 csipetnyi cukrot és 1 csipet sót. Egy tűzálló tálat vékonyan kiolajozunk (lehet olívaolaj is), majd a csirkemelldarabokat vastagon bekenjük a diós krémmel és a tálba szorosan egymás mellé tesszük. A maradék krémet a tetejére kenjük, majd a tálat lefedve előmelegített, forró sütőbe toljuk. 30 percnyi sütés után a tál tetejét levesszük, rászórunk kb. 10 dkg reszelt, lehetőleg füstölt sajtot a húsra, majd újból lefedjük és további 15 percig sütjük. Pirítani nem szabad! Sült hasábburgonyával vagy petrezselymes rizzsel és pikáns gyümölcsbefőttel kínáljuk.
|