Csütörtök, 2017-11-23, 6:31 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Húsételek

Pikáns hústekercsek
Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb szeletelve
  • 4 tojás
  • 4 nagyobb vagy 16 pici csemegeuborka
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1,5 dl ölívaolaj
  • 8-10 szem egész bors
  • 1 nagyobb babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 3 púpozott ek rétesliszt
  • bors

Elkészítés:

A tojásokat sós vízben keményre főzzük, megtisztítjuk, majd negyedekbe vágjuk. A nagyobb uborkákat felvágjuk, a kisebbeket egészben hagyjuk. Összesen annyi uborkaszeletre lesz szükségünk, ahány hússzeletünk van. A hússzeleteket megmossuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Mindegyik hússzeletre ráteszünk egy negyed főtt tojást és egy szelet uborkát. A hússzeleteket feltekerjük és mindegyik tekercset fehér cérnával körbetekerünk, hogy főzés közben egyben maradjanak. A hagymákat megtisztítjuk, az olívaolajon kevés sóval üvegesre pároljuk, Teatojásban hozzátesszük a borsot és a babérlevelet is. Beletesszük a hústekercseket, vízzel felöntjük, majd fedő alatt puhára pároljuk (kb. 40-45 perc). A tekercseket kivesszük, a cérnát levesszük róluk. A teatojást is kiemeljük. A tejfölben elkeverjük a lisztet, behabarjuk vele a hús főzővizét. Botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a hústekercseket, pár percig még forraljuk. Párolt rizzsel tálaljuk.
Kategória: Húsételek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-09)
Megtekintések száma: 598 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.162.250.227
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben