Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb szeletelve
- 4 tojás
- 4 nagyobb vagy 16 pici csemegeuborka
- 2 fej vöröshagyma
- 1,5 dl ölívaolaj
- 8-10 szem egész bors
- 1 nagyobb babérlevél
- 2 dl tejföl
- 3 púpozott ek rétesliszt
- só
- bors
Elkészítés:
A tojásokat sós vízben keményre főzzük, megtisztítjuk, majd negyedekbe vágjuk. A nagyobb uborkákat felvágjuk, a kisebbeket egészben hagyjuk. Összesen annyi uborkaszeletre lesz szükségünk, ahány hússzeletünk van. A hússzeleteket megmossuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Mindegyik hússzeletre ráteszünk egy negyed főtt tojást és egy szelet uborkát. A hússzeleteket feltekerjük és mindegyik tekercset fehér cérnával körbetekerünk, hogy főzés közben egyben maradjanak. A hagymákat megtisztítjuk, az olívaolajon kevés sóval üvegesre pároljuk, Teatojásban hozzátesszük a borsot és a babérlevelet is. Beletesszük a hústekercseket, vízzel felöntjük, majd fedő alatt puhára pároljuk (kb. 40-45 perc). A tekercseket kivesszük, a cérnát levesszük róluk. A teatojást is kiemeljük. A tejfölben elkeverjük a lisztet, behabarjuk vele a hús főzővizét. Botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a hústekercseket, pár percig még forraljuk. Párolt rizzsel tálaljuk.
|