Hozzávalók:
- fél liter rizs
- 1 kg darált hús, ízlés szerint
- 4 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- olaj
- só, őrölt bors, pirospaprika, ételízesítő
- 2 doboz tejföl
- 2 db tojás
- egy közepes fej karfiol
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A rizst megfőzzük, a hagymát olajon megdinszteljük, belerakjuk a darált húst, pirospaprikával, sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. Egy doboz tejföllel összekevejük az egészet, és olajozott tepsibe öntjük. A sós vízben megfőzött karfiolokat a tetejére halmozzuk.
A másik tejfölt a tojással vegyítjük, fűszerezzük pirospaprikával és ételízesítővel, majd a karfiolokra locsoljuk. Előmelegített sütőben megsütjük, mikor már majdnem kész, reszelt sajttal megszórjuk, és pirosra pirítjuk.
|