Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 20 dkg bacon
- 15 dkg reszelt sajt
- 15 dkg csirkemellsonka
- 15 dkg füstölt sonka
- 2 db tojás
- 1 fej közepes lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
A tepsit (jénait) kibélelem a baconszeletekkel. A bacon végét hagyom kilógni a tepsiből, hogy később vissza lehessen hajtani. A csirkemellet megmosom, szárazra törlöm, kicsit besózom, borsozom és állni hagyom. A csirkemellet lisztbe, tojásba, majd a reszelt sajtba forgatom, és egy réteget a tepsibe helyezek. Erre ráreszelek 1 gerezd fokhagymát, majd a csirkemellsonkával kirakom. A következő réteg ismét a sajtos csirkemell lesz, majd erre rárakom a füstölt sonkát. Rákarikázom a lilahagymát, végül utolsó rétegként ismét sajtos csirkemellet teszek rá. Meglocsolom tejföllel, majd a lelógó szalonnacsíkokat ráhajtom a tetejére. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 50 percig sütöm. Az utolsó 10 percben az alufóliát leveszem róla, hogy szép ropogósra süljön a teteje. Ha kész, kicsit hűlni hagyom, hogy könnyebb legyen felszeletelni. Lilahagymával díszítem, zöldsalátával tálalom
|