Csütörtök, 2024-04-18, 4:52 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Húsételek

Sonkás-gombás sertésrolád
Hozzávalók:

  • 1,2 kg kicsontozott sertéskaraj
  • bors
  • 1 szikkadt zsemle
  • 100 g sampinyon gomba
  • 1 kis fej hagyma
  • 50 g füstölt, húsos szalonna (bacon)
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 1 tojás
  • 4 szelet gépsonka (100 g)
  • 1 piros húsú paprika
  • 2-3 ek olaj
  • kevés bor

Elkészítés:

A húst leöblítjük, hosszanti irányban mélyen bevágjuk (de nem vágjuk át egészen) jobbról az alsó, balról a felső harmadát és kiterítjük: szabályos téglalapot kapunk. Folpack alatt kissé kiverjük-elvékonyítjuk, meghintjük sóval és borssal. A töltelékhez a zsemlét beáztatjuk langyos vízbe. A gombát és a hagymát a szalonnával együtt apró kockákra vágjuk, élénk tűzön 4-5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, a felaprózott petrezselymet, a tojást, ízlés szerint sót, borsot és összedolgozzuk. A hús közepére fektetjük a sonkaszeleteket, tetejükre púpozzuk a tölteléket, megszórjuk az apróra felkockázott paprikával, majd szorosan feltekerjük, sonkaszerűen megkötözzük és serpenyőben, a felforrósított olajban pirítjuk-megkapatjuk. Áttesszük egy sütőedénybe, aláöntjük a bort, meglocsoljuk a pecsenyével, lefedjük és 180 fokos sütőben 1 órán át pároljuk. Végül fedetlenül pirosra sütjük. Vágódeszkára emelve 10 percig pihentetjük, aztán lehántjuk róla a zsineget, nem túl vékonyan felszeleteljük és fodros salátalevelekkel tálaljuk. Hidegen is pompás!
Kategória: Húsételek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-09)
Megtekintések száma: 825 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 10

Infó

A fejezet kategóriái

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
3.144.93.73
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben