Hozzávalók:
- 1 füstölt csülök
- fél liter szárazbab
- 1 csomag leveszöldség
- 1 tojásból csipetke
A pörkölthöz:
- 30 dkg marhahús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 1 tk pirospaprika
- só
A rántáshoz:
- 2 ek olaj
- 1 tk pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 tk liszt
Elkészítés:
A füstölt csülköt és a babot előző este külön-külön beáztatjuk. A csülökfőzéssel kezdjük. Ha puhára főtt kivesszük a vízből, kicsontozzuk és kockákra vágva félretesszük. A csülök vizét megkóstoljuk, hogy nem sós-e nagyon, ha igen, leöntünk belőle és vízzel pótoljuk. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, sózzuk, pirospaprikával meghintjük és hozzáadjuk a felkockázott marhahúst. Mikor már a hús félig kész, hozzáadjuk a beáztatott babot, apróra vágott zöldséget és puhára főzzük a visszamaradt csülöklével. Híg rántást készítünk a lisztből. Reszelünk bele 2 gerezd fokhagymát, teszünk bele pirospaprikát, felengedjük hideg vízzel és a bableveshez öntjük. Legvégül az előzőleg kockára vágott csülköt rakjuk bele, majd az apró csipetkéket. Még egyszer felfőzzük.
|