Csütörtök, 2017-11-23, 6:33 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Levesek

Babgulyás
Hozzávalók:

  • 1 füstölt csülök
  • fél liter szárazbab
  • 1 csomag leveszöldség
  • 1 tojásból csipetke

A pörkölthöz:

  • 30 dkg marhahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 tk pirospaprika

A rántáshoz:

  • 2 ek olaj
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 tk liszt

Elkészítés:

A füstölt csülköt és a babot előző este külön-külön beáztatjuk. A csülökfőzéssel kezdjük. Ha puhára főtt kivesszük a vízből, kicsontozzuk és kockákra vágva félretesszük. A csülök vizét megkóstoljuk, hogy nem sós-e nagyon, ha igen, leöntünk belőle és vízzel pótoljuk. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, sózzuk, pirospaprikával meghintjük és hozzáadjuk a felkockázott marhahúst. Mikor már a hús félig kész, hozzáadjuk a beáztatott babot, apróra vágott zöldséget és puhára főzzük a visszamaradt csülöklével. Híg rántást készítünk a lisztből. Reszelünk bele 2 gerezd fokhagymát, teszünk bele pirospaprikát, felengedjük hideg vízzel és a bableveshez öntjük. Legvégül az előzőleg kockára vágott csülköt rakjuk bele, majd az apró csipetkéket. Még egyszer felfőzzük. 
Kategória: Levesek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-23)
Megtekintések száma: 111 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.162.250.227
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben