Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli
- 30 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek napraforgóolaj
- 1 húsleveskocka
- 2 dl tej vagy tejszín
- só, őrölt bors
- 10 dkg edami sajt
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát és a rózsáira szedett brokkolit, rövid ideig kevergetjük. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, belerakjuk a leveskockát és lefedve addig főzzük, amíg a burgonya és a brokkoli meg nem puhult. Ekkor turmixba szedjük, pépesítjük, sózzuk, borsozzuk és a tejjel vagy tejszínnel felforraljuk. Hozzákeverünk 5 dkg reszelt sajtot, olvadni hagyjuk. Tálaláskor a maradék sajttal meghintjük, pirított kenyérkockával vagy ropogós friss kenyérrel kínáljuk.
|