Hozzávalók:
- 40 dkg brokkoli
- 1 liter húsleves, kockából is jó
- 1,5 dl főzőtejszín
- 1 dl fehérbor
- 10 dkg reszelt parmezán
- 1 csipet bazsalikom
- 5 dkg vaj
- só
- őrölt fehérbors
Elkészítés:
Szedjük rózsáira a brokkolit és alaposan mossuk meg. Tegyük fel főni 1 liter vízben. Főzzük tíz percig, azalatt bőven megpuhul. Olvasszuk fel a vajat és dobjuk bele a brokkolit, jól forgassuk össze, hogy átvegye a vaj finom ízét. Ezután öntsük rá a fehérbort, és fedő alatt pároljuk egy-két percig, majd adjuk hozzá a húslevest. Fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal. Ha felforrt, botmixerrel turmixoljuk össze, keverjük hozzá a tejszínt, a tetejére pedig szórjunk reszelt parmezánt.
|