Kedd, 2017-09-19, 6:05 PM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Levesek

Burgonyaleves póréval és fasírtgombóckákkal
Hozzávalók:

  • 30 dkg burgonya 
  • 1 liter zöldségleves
  • 2 szál póréhagyma
  • 2 dl tejszín
  • őrölt szerecsendió
  • bors
  • 25 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • fokhagyma

Fasírthoz:

  • 25 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • fokhagyma


Elkészítés:

A fasírt hozzávalóit dolgozzuk össze lágy masszává, majd mokkáskanállal szaggassuk a forrásban lévő zöldséglevesbe. Ha megfőtt, lapátkanállal szedjük ki, s tegyük félre. A burgonyát hámozzuk meg, főzzük meg, s törjük át krumplinyomón. A póréhagymát tisztítsuk meg, karikázzuk fel, kevés zsiradékon futtassuk meg, majd öntsük fel a zöldséglevessel. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval. Adjuk hozzá az áttört burgonyát. Egyszer forraljuk össze, s végül öntsük hozzá a tejszínt. Tálaláskor a tányérba tegyünk néhány kicsi fasírtot és szedjük rá a levest.

Tipp:

A krumpli helyett használható maradék krumplipüré is , illetve a zöldségleves készülhet kockából vagy porból is.

Kategória: Levesek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-04)
Megtekintések száma: 117 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.162.10.211
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben