Hozzávalók:
- 30 dkg burgonya
- 1 liter zöldségleves
- 2 szál póréhagyma
- 2 dl tejszín
- őrölt szerecsendió
- bors
- só
- 25 dkg darált hús
- 1 tojás
- zsemlemorzsa
- só
- bors
- fokhagyma
Fasírthoz:
- 25 dkg darált hús
- 1 tojás
- zsemlemorzsa
- só
- bors
- fokhagyma
Elkészítés:
A fasírt hozzávalóit dolgozzuk össze lágy masszává, majd mokkáskanállal szaggassuk a forrásban lévő zöldséglevesbe. Ha megfőtt, lapátkanállal szedjük ki, s tegyük félre. A burgonyát hámozzuk meg, főzzük meg, s törjük át krumplinyomón. A póréhagymát tisztítsuk meg, karikázzuk fel, kevés zsiradékon futtassuk meg, majd öntsük fel a zöldséglevessel. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval. Adjuk hozzá az áttört burgonyát. Egyszer forraljuk össze, s végül öntsük hozzá a tejszínt. Tálaláskor a tányérba tegyünk néhány kicsi fasírtot és szedjük rá a levest.
Tipp:
A krumpli helyett használható maradék krumplipüré is , illetve a zöldségleves készülhet kockából vagy porból is.
|