Hozzávalók:
- 5 dl alaplé
- 3 krumpli
- 1 csipet szerecsendió
- 1 csipet szegfűbors
- fél tk lestyán
- 2-3 dl főzőtejszín
- 10 dkg reszelt ementáli
- metélőhagyma
Elkészítés:
Az alaplevet egy-két perc alatt elkészíthetjük erőleveskockából is. Vágjuk fel apró darabokra a krumplit, tegyük az erőlevesbe és főzzük, amíg meg nem puhul. Nagyjából a félidőnél adjuk hozzá a fűszereket is. Ha a krumpli teljesen megpuhult, egy botmixer segítségével pépesítsük az egész levest, majd öntsük bele a főzőtejszínt és forraljuk fel. Most kisebb adagonként szórjuk bele a reszelt sajtot, kevergessük folyamatosan és ha teljesen felolvadt, kóstoljuk meg. Jobb, ha minden adag után megkóstoljuk, így nem lehet túl sok a sajt, nem fogja elnyomni a többi ízt. Fűszerezzük ízlés szerint.
|