Szombat, 2024-04-20, 10:33 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Levesek

Burgonyás sajtkrémleves
Hozzávalók:

  • 5 dl alaplé
  • 3 krumpli
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 csipet szegfűbors
  • fél tk lestyán
  • 2-3 dl főzőtejszín
  • 10 dkg reszelt ementáli
  • metélőhagyma

Elkészítés:

Az alaplevet egy-két perc alatt elkészíthetjük erőleveskockából is. Vágjuk fel apró darabokra a krumplit, tegyük az erőlevesbe és főzzük, amíg meg nem puhul. Nagyjából a félidőnél adjuk hozzá a fűszereket is. Ha a krumpli teljesen megpuhult, egy botmixer segítségével pépesítsük az egész levest, majd öntsük bele a főzőtejszínt és forraljuk fel. Most kisebb adagonként szórjuk bele a reszelt sajtot, kevergessük folyamatosan és ha teljesen felolvadt, kóstoljuk meg. Jobb, ha minden adag után megkóstoljuk, így nem lehet túl sok a sajt, nem fogja elnyomni a többi ízt. Fűszerezzük ízlés szerint.
Kategória: Levesek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-05)
Megtekintések száma: 990 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 10

Infó

A fejezet kategóriái

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
3.144.16.254
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben