Hozzávalók:
- 2-3 db húsos csont
- 2-3 sárga- és fehérrépa
- 2 burgonya
- egy kis cikk kelkáposzta
- fél karalábé
- 2-3 db karfiolrózsa
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 2 húsleveskocka
- 5-6 szem egész bors
- levestészta1-2 db gomba
Elkészítés:
Úgy készül, mint az igazi húsleves. A csontokat bő vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, a habját leszedjük és hozzáadjuk a zöldségeket. Fűszerezzük és lassú tűzön készre főzzük. Leszűrjük és a levéből kisebb edényben kifőzzük a tésztát (cérnametélt, eperlevél, májgaluska). A húslevest és a csontlevest kuktában is lehet főzni. Egyszerre tesszük a kuktába a húst (csontot), a zöldségeket, a fűszereket. Lezárjuk, amikor fütyülni kezd, takaréklángra vesszük és csendesen főzzük kb. 20 percig. Ekkor elzárjuk a lángot és hagyjuk a kuktát lehűlni. Az ízek így teljesen összefőnek, a hús pedig vajpuha lesz.
|