Hétfő, 2018-01-22, 10:58 PM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Levesek

Falusi zöldborsóleves vajas galuskával
Hozzávalók:

  • 50-60 dkg zöldborsó
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek extra szűz olívaolaj
  • 2 ek liszt
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 doboz tejföl
  • őrölt bors

Galuskához:

  • 1 db tojás
  • 3-4 ek búzaliszt
  • 1 csipetnyi só

Elkészítés:

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, majd tegyük bele a finomra összevágott fokhagymát és a kakukkfűágat. Hevítsük addig, míg a fokhagyma sisteregni nem kezd, majd tegyük hozzá a vékony karikákra felszeletelt sárgarépát, és a zöldborsót (használhatunk mélyhűtött zöldborsót is). Fedjük le fedővel és pároljuk 5-6 percig, majd szórjuk rá a fűszerpaprikát és a lisztet. Keverjük jól össze és öntsünk rá körülbelül másfél-két liternyi vizet. Fűszerezzük kevéske őrölt borssal, ízesítsük sóval, és főzzük közepes lángon 15-20 percig. Ha a zöldségek megpuhultak, beleszaggathatjuk a galuskát. Üssük egy kis tálba a tojást, ízesítsük csipetnyi sóval, majd annyi lisztet keverjünk hozzá, hogy sűrű galuskatésztát tudjunk belőle keverni. Levesbe mártott evőkanállal szaggassunk a fazékba apró galuskákat, várjunk vele, míg jól összeforr, utána keverjük hozzá a tejfölt, amit előzőleg egy szedőkanál levessel jól kikevertünk. Forrjon még egyet, és utána azonnal tálalhatjuk.
Kategória: Levesek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-04)
Megtekintések száma: 203 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.234.0.2
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben