Hozzávalók:
- 50-60 dkg zöldborsó
- 2 szál sárgarépa
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek extra szűz olívaolaj
- 2 ek liszt
- 1 ág kakukkfű
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 doboz tejföl
- só
- őrölt bors
Galuskához:
- 1 db tojás
- 3-4 ek búzaliszt
- 1 csipetnyi só
Elkészítés:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, majd tegyük bele a finomra összevágott fokhagymát és a kakukkfűágat. Hevítsük addig, míg a fokhagyma sisteregni nem kezd, majd tegyük hozzá a vékony karikákra felszeletelt sárgarépát, és a zöldborsót (használhatunk mélyhűtött zöldborsót is). Fedjük le fedővel és pároljuk 5-6 percig, majd szórjuk rá a fűszerpaprikát és a lisztet. Keverjük jól össze és öntsünk rá körülbelül másfél-két liternyi vizet. Fűszerezzük kevéske őrölt borssal, ízesítsük sóval, és főzzük közepes lángon 15-20 percig. Ha a zöldségek megpuhultak, beleszaggathatjuk a galuskát. Üssük egy kis tálba a tojást, ízesítsük csipetnyi sóval, majd annyi lisztet keverjünk hozzá, hogy sűrű galuskatésztát tudjunk belőle keverni. Levesbe mártott evőkanállal szaggassunk a fazékba apró galuskákat, várjunk vele, míg jól összeforr, utána keverjük hozzá a tejfölt, amit előzőleg egy szedőkanál levessel jól kikevertünk. Forrjon még egyet, és utána azonnal tálalhatjuk.
|