Hozzávalók:
- 4 nagyobb gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj vagy margarin
- arasznyi póréhagyma
- 2 húsleveskocka
- 2 dl tejszín vagy tej
- 2 ek liszt
- fél csokor petrezselyem
- só
- őrölt fehér bors4 kisebb rozscipó a tálaláshoz
Elkészítés:
A margarinon megfuttatjuk az áttört fokhagymát, hozzáadjuk a karikákra vágott póréhagymát és 2-3 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, belerakjuk a leveskockát, fűszerezzük borssal és ha szükséges sóval, végül besűrítjük a tejszínben vagy tejben elkevert liszttel. Még egyszer felforraljuk és apróra vágott petrezselymet szórunk rá. Rozscipóban tálaljuk. Ha ez nincs, pirított kenyérkockával is nagyon finom.
|