Hozzávalók:
- 1 kg kelkáposzta
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- só
- 3 közepes nagyságú burgonya
- 2 tk liszt
- 2 ek olaj
- 1 tk pirospaprika
- 1 kevés tej
- 2 pár virsli
Elkészítés:
Megtisztítjuk a kelkáposztát a külső levelétől és torzsájától, fellaskázzuk egy edénybe és forró vizet öntünk rá, hogy ellepje. Hozzáadjuk a sárga- és fehérrépát felkockázva és sót, ízlés szerint. Ha már megfőtt, beletesszük a felkockázott burgonyát is. Ha minden puha, olajból és lisztből híg rántást készítünk, teszünk bele pirospaprikát, felengedjük hideg vízzel és a leveshez öntjük. Mikor felforrt, 1 kevés tejet adunk hozzá. A legvégén 2 pár virslit karikázunk bele. A virslivel már csak egyet forraljuk és lehet tálalni.
|