Szombat, 2017-12-16, 2:03 PM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Levesek

Gombás póréhagyma krémleves
Hozzávalók:

  • 5 dl alaplé
  • fél tk lestyán
  • 1 babérlevél
  • 1 csipet szegfűbors
  • 1 csipet szerecsendió
  • 3 krumpli
  • 2 póréhagyma
  • 1 ek vaj
  • 10 dkg gomba
  • 2 ek tejföl
  • só, bors
  • 1 ek petrezselyem

Elkészítés:

Készítsünk alaplét zöldségleves-kockából vagy erőleveskockából. Adjuk hozzá a fűszereket, a felkockázott krumplit és a karikára vágott póréhagymát. Lefedve főzzük, amíg az összes zöldség meg nem puhul. Ezalatt készítsük elő a gombát. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat és tegyük bele a vékonyra szeletelt gombát. Sózzuk meg és pároljuk körülbelül öt percig. A párolt gomba felét és a tejfölt öntsük az elkészült krumpli és póréhagyma leveshez, majd az egészet pürésítsük egy botmixerrel. Ha már elég lágy, keverjük hozzá a maradék gombát, sózzuk és borsozzuk, forraljuk fel még egyszer. Ha még ennél is lágyabb, krémesebb levest szeretnénk, akkor az egész gombával pépesítsük a levest. Fűszerezzük ízlés szerint.
Kategória: Levesek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-05)
Megtekintések száma: 99 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.226.34.209
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben