Kedd, 2017-10-24, 6:50 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Levesek

Halászlé (tiszai)
Hozzávalók:

  • 1 kg hal
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1-2 zöldpaprika, paradicsom
  • 2 db halászlékocka vagy halsűrítmény
  • pirospaprika

Elkészítés:

A halat feldaraboljuk, a szép szeleteket enyhén lesózzuk és hűtőbe tesszük. A hal fejét, farkát és 1-2 halszeletet feltesszük főni a kockákra vágott hagymával. Addig főzzük, amíg a halhús leválik a csontról. Ekkor leszűrjük, a halat kicsontozzuk, a halhúst és a hagymát turmixban finomra törjük. A levet felforraljuk, hozzáadjuk a halsűrítményt, a halászlékockákat, a paradicsomot, paprikát, bőven megszórjuk pirospaprikával. Ha ismét felforrt, beletesszük a lesózott haldarabokat és kb. 20 percig lassú tűzön forraljuk. Keverni nem szabad, csak forgatni az edényt. Szükség szerint sózzuk. Még ízletesebb halászlét kapunk, ha többféle halból készítjük. 
Kategória: Levesek | Hozzáadta:: Viki (2012-08-05)
Megtekintések száma: 334 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.166.245.10
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben