Hozzávalók:
- 1 kg hal
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1-2 zöldpaprika, paradicsom
- 2 db halászlékocka vagy halsűrítmény
- pirospaprika
- só
Elkészítés:
A halat feldaraboljuk, a szép szeleteket enyhén lesózzuk és hűtőbe tesszük. A hal fejét, farkát és 1-2 halszeletet feltesszük főni a kockákra vágott hagymával. Addig főzzük, amíg a halhús leválik a csontról. Ekkor leszűrjük, a halat kicsontozzuk, a halhúst és a hagymát turmixban finomra törjük. A levet felforraljuk, hozzáadjuk a halsűrítményt, a halászlékockákat, a paradicsomot, paprikát, bőven megszórjuk pirospaprikával. Ha ismét felforrt, beletesszük a lesózott haldarabokat és kb. 20 percig lassú tűzön forraljuk. Keverni nem szabad, csak forgatni az edényt. Szükség szerint sózzuk. Még ízletesebb halászlét kapunk, ha többféle halból készítjük.
|