Szerda, 2024-04-24, 11:29 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Levesek

Hideg eperleves
Hozzávalók:

  • 50 dkg eper
  • 5 dl tej
  • 2 dl tejföl vagy tejszín
  • cukor vagy méz

Elkészítés:

Az epret megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük. A felszeletelt eper felét félretesszük. A másik feléhez hozzáadjuk a tejet, és jó alaposan összeturmixoljuk. Hozzákeverjül a tejfölt vagy tejszínt. Annyi tejfölt vagy tejszínt adunk hozzá, hogy ízlésünknek megfelelő sűrűségű legyen a leves. Ha szükséges, mézet vagy cukrot adhatunk a leveshez. Ha kész, belekeverjük a félretett eperdarabokat, és jól lehűtjük a levest.

Tipp:

Édesszájúak tejszínhabbal tálalhatják.


Kategória: Levesek | Hozzáadta:: Peti (2012-06-15)
Megtekintések száma: 345 | Címkék (kulcsszavak): eper, finomsag, hideg, édes, cukor, leves, édesség, eper leves, tejszínhab | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 10

Infó

A fejezet kategóriái

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
18.217.144.32
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben