Hozzávalók:
- 2 ek olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 500 g sütőtök
- 500 ml zöldség alapleves vagy 1 db zöldségleves kocka
- 500 ml tej
- 1 tk curry
- fél tk őrölt szerecsendió
- fél tk őrölt gyömbér
- só
- fehérbors
Elkészítés:
Egy lábasban forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele az összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Pár perc elteltével adjuk hozzá a curry-t és ezzel is pirítsuk legalább egy percig. Engedjük fel a zöldség alaplevessel, adjuk hozzá a megtisztított és feldarabolt tököt, és a fűszereket. Ha megpuhult, engedjük fel tejjel, forraljuk jól össze és botmixerrel pürésítsük. Tálaljuk kivájt tökbe, tetejére pirított tökmagot szórjunk.
|